KreativeVerden

En side om stort og småt i den kreative afdeling

Bølgemønster

Vælg to eller flere farver ler - her har jeg valgt følgende farver:

100 True yellow

004 Orange

029 Karmin

023 Bourdeaux

Når der skæres med en bølgekniv, er det vigtigt at holde fast på kniven så tæt på stokken som muligt. Brug en vuggende bevægelse når kniven føres nedad, det letter skæringen en del samtidig med, at snittet bliver mere rent og lige. Samtidig er det vigtigt, at skære en forholdsvis tyk skive - her 5 mm tyk - den bliver større, når den køres gennem pastamaskinen.

Der er dog ikke grund til fortvivelse, hvis snittet ikke er pænt, skiven skal gennem pastamaskinen, og bliver gjort pæn og glat.


Selv om skiverne har været gennem pastamaskinen, og er blevet helt glatte, beholder de bølgerne. Jeg må lige lege med andre farvekombinationer, for jeg tror det kan blive et fantastisk i blå/grønne farver.


Jeg har leget med at fremstille sjalsnåle i grafiske farver (sort og hvid). Der er dog tale om to forskellige stokke, en i sort og hvid, og en anden i sort, grå og hvid. Der er to af hver kombination, og selv om der er tale om de samme to stokke, er resultatet vidt forskelligt i den færdige sjalsnål.

Det færdige mønster afhænger blandt andet af hvordan den enkelte skive bliver kørt gennem pastamaskinen. Nogen bliver det til et langt, smalt og spidst mønster, andre gange til et bredt mønster med bløde kurver.

Det er helt afgjort en teknik jeg skal lege meget mere med. Den er simpel og nem at gå til, og der går ikke meget ler til. Selvfølgelig skal der beregnes ler til at lægge under skiverne, men her bruger jeg som oftest de afskæringer (ender og det andet jeg skærer fra). Så er det nemlig ligegyldigt hvilken farveskala der arbejdes med - når resterne bliver blandet sammen, vil de altid passe til forsiden af den ting der er skabt.

Copyright © All Rights Reserved